Mevrouw Diny Coomans is dertig jaar actief als vrijwilliger (voorzitter) in de Commissie Welzijn Aagtekerke namens Stichting Welzijn Veere (voorheen Commissie Welzijn Ouderen).

Zaterdag 23 september van 10.00-16.00 uur

Egelantier 1, Oostkapelle

Diverse kramen met onder andere:

* Koffie met overheerlijke smouter

* Streekproducten

* Verse advocaat

In samenwerking met FysioFitness De Driehoek organiseren we wederom een cursus valpreventie “In Balans” voor inwoners van de gemeente Veere van 65 jaar en ouder.

De vrijwillig burenhulpcoördinator Serooskerke is de centrale schakel tussen vrijwilligers en hulpvragers. Mensen met een hulpvraag kunnen deze stellen bij de burenhulpcoördinator Serooskerke en die gaat opzoek naar een vrijwilliger die beschikbaar is.

De activiteitenkalender van september 2017 voor Oostkapelle
Hou je van wandelen, maar komt het er steeds niet van, of hou je er niet van het in je eentje te doen? En zou je je conditie wat willen verbeteren? Manteling organiseert een wandelgroep speciaal voor mantelzorgers. Gezelligheid, spelenderwijs conditie opbouwen en mooie (wandel-)plekjes op Walcheren ontdekken staan hierbij centraal. De groep staat onder professionele begeleiding van Willy de Nooijer, buurtsportcoach bij de gemeente Veere.

Sinds 2015 kunt u op het eiland Walcheren korte afstanden reizen met onze elektrische voertuigen. Binnen een straal van 6 km brengen onze chauffeurs u van deur tot deur, ongeacht de bestemming.

De Commissie Welzijn Meliskerke organiseert ook dit jaar weer fietstochten in groepsverband. Sinds kort worden daarnaast ook wandeltochten georganiseerd waarbij u van harte welkom bent!

Houtbewerkingscentrum voor Dagbesteding en Arbeids(re)-integratie Meliskerke: HDAM gaat starten met dagbesteding.

Stichting Welzijn Veere organiseert voor het 15e jaar 5 fietstochten voor senioren in groepsverband.

De tochten vinden plaats op donderdagmiddag 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus en 14 september 2017.

Op donderdagmiddag 18 mei, 15 juni, 20 juli, 17 augustus, 21 september en 19 oktober 2017 worden zes fietstochten in groepsverband voor  senioren vanuit Veere georganiseerd.

SportDoeMee! Welzijn Veere
“SPORTDOEMEE! VEERE 2.0” IN DE STARTBLOKKEN
 
In de maanden april en mei van 2017 kunnen sportliefhebbers weer kennismaken met de verschillende sportverenigingen en de vele takken van sport die de gemeente Veere rijk is. Enthousiaste verenigingsleden hebben in samenwerking met Wilbert Koole, sportcoach van de gemeente Veere en René Ouwerkerk, welzijnswerker bij Stichting Welzijn Veere een mooi sportief programma samengesteld voor inwoners van de gemeente Veere van alle leeftijden.
Op woensdag 8 maart 2017 is er voor de eerste keer in Veere een kinderdialoog georganiseerd.
 

Stichting Welzijn Veere beschikt over bijna 500 vrijwilligers. Zonder hun inzet zou Stichting Welzijn Veere haar activiteiten niet kunnen uitvoeren. Als dank en waardering voor bewezen diensten in 2016 en om de vrijwilligers in 2017 gezond en fit te houden werd een vitaminebon aangeboden.

Het Zeeuws Museum biedt een insprierend en ontspannend dagje uit voor mensen met dementie en hun naasten: Onvergetelijk Zeeuws Museum!
De rondleiding wordt elke eerste vrijdag van de maand  om 14.00 uur georganiseerd en duurt  1,5 uur.

Het Zelfregiecentrum Veere houdt iedere laatste vrijdagmiddag van de maand een gezellige spelletjesmiddag voor jong en oud.

Maaltijd senioren gezellig open tafel welzijn

Eenmaal per maand komen mensen uit Grijpskerke bijeen om gezamenlijk een warme maaltijd te gebruiken.

Sportdorp Oostkapelle is nu ook te volgen op Instagram onder de naam 'sportdorpoostkapelle'.

Twee keer per jaar organiseert Stichting Welzijn Veere een bijeenkomst, waarvoor alle deelnemers van de dertien Commissies Welzijn uit de gemeente worden uitgenodigd. Centraal in deze bijeenkomsten zijn: Ontmoeten, Uitwisselen, en elkaar versterken.

Voornemens tot oprichting:

“Collega’s”

EEN VERENIGING VOOR WEDUWEN EN WEDUWNAREN Afdeling Zeeland

Ik worstel en kom boven

Meer Bewegen voor Ouderen in Koudekerke zoekt nieuwe leden.

Dames van 55+ worden van harte uitgenodigd om met ons mee te gymmen in onze gezellige gymnastiek vereniging . Goed bewegen onder deskundige leiding, een prima begin van elke week.

Commissie Welzijn Oostkapelle en Commissie Welzijn Serooskerke zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Cursus(sen) tablet, computer en tablet cafés

Begin dit jaar zijn er vrijwilligers geworven voor Burenhulp Westkapelle. Vrijwilligers konden zich melden bij de Vrijwillig Burenhulpcoördinator van Westkapelle, André Toutenhoofd. In totaal hebben 16 enthousiaste vrijwilligers zich aangemeld.

SportDoeMee! Welzijn Veere
Heeft uw vereniging voldoende jeugd, scholieren, volwassenen en/of senioren leden?

Na vijf leuke en geslaagde kennismakingswandeltochten hebben de deelnemers besloten het wandelen voort te zetten.

Er zijn weer diverse cursussen gepland voor senioren uit de kernen van de gemeente Veere

De  “Veerse Samenwerking Welzijnsactiviteiten” is een samenwerkingsproject waarbij Zorgstroom, Woonburg, SVRZ, Gemeente Veere, Zeeuwse Bibliotheek en Stichting Welzijn Veere samenwerken.

Burenhulp
Burenhulp in Grijpskerke!