In balans valpreventie cursus

In balans valpreventie cursus

Om de dagelijkse dingen te kunnen blijven doen en zelfstandig te blijven, is je veilig en vertrouwd voelen met je eigen lichaam noodzakelijk. Dat betekent stevig staan op je benen. Wie goed “In Balans” is, is zekerder van zichzelf. “Een goede balans en conditie helpen vallen voorkomen “. Door dagelijks minstens 30 minuten te bewegen zorg je dat je fit blijft, waardoor de kans op vallen vermindert.
 
In drie theorielessen leert u wat u zelf, in theorie, kunt doen om een valpartij te voorkomen. Er is aandacht voor onder andere lichaamsbeweging, medicijngebruik en veiligheid in huis. Aansluitend op de cursus neemt u deel aan het beweegprogramma van 10 weken; “In Balans”.
 
De cursus “In Balans” bestaat uit 3 cursusbijeenkomsten en daarna een beweegprogramma van 2 dagen in de week voor de duur van 10 weken. Naast theorie is er vooral plaats voor oefenen.
 
De theoriecursus zal, bij voldoende aanmeldingen, starten op dinsdag 26 september 2017 en vervolgens op de dinsdagen 3 en 10 oktober.
 
Het beweegprogramma start op dinsdag 17 oktober en zal wekelijk op de dinsdag en vrijdag van 14.30 – 15.30 uur plaats vinden bij FysioFitness De Driehoek.
 
De kosten voor de gehele cursus (theorie-, beweegprogramma) zijn; €120,-- voor inwoners van de Gemeente Veere. (Buiten de gemeente Veere woonachtig? Dan zijn de kosten €150,-)
Dit is inclusief o.a. cursusmateriaal, gebruik kleedkamer, douches, koffie/thee en gratis parkeren
 
FysioFitness De Driehoek is gevestigd aan de Noordweg 125 te Serooskerke.
 
Meer informatie en aanmelden kunt u vanaf heden via Stichting Welzijn Veere tel: (0118) 583687.
 
De inschrijving is pas definitief als de kosten op rekeningnummer NL84 RABO 0156253127 van FysioFitness De Driehoek o.v.v. In Balans 2017 en u een bevestigingsmail heeft ontvangen.