Lunchdialoog bij Museum Veere

Lunchdialoog bij Museum Veere

"Wat een prachtige locatie om samen in gesprek te gaan"
"Wat een fijne manier om zo samen te komen"
"Ik heb een ontzettend mooie middag beleefd"

Een paar van de mooie reacties die Welzijn Veere en Museum Veere ontvingen na een lunchdialoog die op woensdag 20 april plaats vond. Samen met het museum organiseerde Stichting Welzijn Veere een lunchdialoog in de beeldenzaal van Schotse Huizen. 'Hier ben ik thuis' was het thema dat bij de dialoog centraal stond. Deelnemers van de dialoog deelden hun mooiste ervaring rondom thuis zijn en wat dat voor hen betekent. Daarna hebben we gedroomd hoe de wereld er uit zou zien als iedereen zich thuis kon voelen en hoe we zelf een bijdrage kunnen leveren aan deze wereld. Het was een heel mooi en open gesprek dat werd geleid door Margot Verhaagen, gesprekleider bij Middelburg in Dialoog. Museum Veere faciliteerde de ruimte en zorgde voor een heerlijke lunch. Deelnemers aan de lunchdialoog waren organisaties die actief zijn in de gemeente en stadje Veere, en inwoners van het stadje Veere zelf; een waardevolle ontmoeting!

Veere in Dialoog
De dialoog is een gespreksmethodiek die gebruikt wordt wanneer er behoefte is aan meer saamhorigheid. De methodiek past bij veel doelstellingen die Welzijn Veere en partners hebben. Na de vele mooie reacties die we gisteren van deelnemers ontvingen hebben we besloten de dialoog niet bij een eenmalige gebeurtenis te laten blijven. Het is de ambitie op de dialoog en de gespreksmethodiek verder uit te breiden binnen de gemeente en haar kernen. Op deze pagina op onze site kan je meer lezen over de dialoog, de gesprekmethodiek en ook wat je zelf kan doen om de dialoog te verspreiden binnen jouw eigen omgeving. We helpen je graag een handje. Marjoleijn Felius is de contactpersoon rondom de dialoog in Veere. Je kunt contact met haar opnemen via e-mailadres: m.felius@welzijnveere.nl.

Meet & Match
De samenwerking tussen Museum Veere en Stichting Welzijn Veere is ontstaan tijdens de Meet&Match bijeenkomst van november 2015. Meet & Match brengt vraag en aanbod bij elkaar. Tijdens de laatste bijeenkomst hebben Stichting Welzijn Veere en Museum Veere een match gemaakt door af te spreken samen een dialoog in Veere te organiseren. De heerlijke lunch en prachtige locatie van de beeldenzaal van de Schotse Huizen die het museum daarbij tot beschikking stelde was een erg mooie toevoeging aan de dialoog.