Cursussen

Cursusaanbod

Wilt u gezellig samen met anderen bezig zijn en ook nog wat leren? Door het volgen van cursussen blijft u scherp en bij de tijd.
Hieronder vindt u een overzicht van cursussen die Stichting Welzijn Veere organiseert en faciliteert.

Informatie & aanmelden

Wilt u meer informatie over de cursus of wilt u zich aanmelden?
Dat kan via onderstaande contactgegevens:

Stichting Welzijn Veere
0118-58 36 87
info@welzijnveere.nl

I-pad cursus voor senioren:

De cursus I-pad voor beginners bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2,5 uur. In deze cursus leer je stapsgewijs de I-pad te begrijpen en te gebruiken. Bij iedere bijeenkomst dient de cursist zijn of haar eigen tablet mee te nemen. Tijdens de cursus worden diverse onderdelen behandeld, zoals kennismaken met en bediening van de tablet leren omgaan met apps, internet en e-mail.

De startdatum is maandag 22 januari en vervolgens t/m 1 maart 2018 van 13.30-16.00 uur. Kosten: € 70. 

 

DigiCafé in Oostkapelle

In de komende maanden zal op de derde dinsdag van de maand een DigiCafé worden georganiseerd bij Stichting Welzijn Veere in Oostkapelle. Tijdens het DigiCafé kunt u al uw vragen rondom de  Smartphone, Ipad of Androidtablet kwijt. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u de tablet kunt beveiligen of uw e-mail kan instellen? Of misschien wilt u weten wat apps zijn, hoe ze werken en hoe u ze kunt installeren. Medewerkers en vrijwilligers van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zullen aanwezig zijn om antwoorden te geven en te helpen met de tablet. Het is erg handig als u uw eigen tablet mee neemt, zodat zij samen met u direct aan de slag kunnen en uw eigen tablet naar uw wens kan worden ingesteld.

Wanneer?

Dinsdag 19 juni 2018.

Tijd?
14.00 tot 15.30 uur*
* Het is een inloopmiddag, dus tussen deze uren kunt u terecht met uw vragen

Opgeven
Wilt u bij ons opgeven als u van plan bent een keer te komen? Geef aan welk tabletcafe u zult bezoeken (meerdere mag natuurlijk ook), dan zetten wij u op de lijst en zorgen we ervoor dat er koffie of thee klaar staat.
Opgeven kan via e-mailadres: info@welzijnveere.nl.
Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek van het DigiCafé

 

Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt, dan is er de cursus Klik & Tik. Deze
cursus helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt downloaden.

 Klik & Tik is gratis en bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over facebook en weblogs)

De cursus Klik & Tik vindt plaats op elke 1ste en 3de dinsdag van de maand en start op dinsdag 3 oktober 14.00 -15.30 uur.

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl

 

Ipad cursus en tablet cafés

Stichting Welzijn Veere heeft in samenwerking met ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de organisatie van een Ipad cursus en tablet cafés tot stand gebracht.

De eerste Ipad cursus is inmiddels afgerond. Lees hieronder de bevindingen van een enthousiaste cursist.

Je zou het niet zeggen......

Hij is 86 jaar. Bram Francke uit Serooskerke. Hij volgde dit voorjaar in Oostkapelle de cursus Ipad. "Ik zie het als een noodzaak. Tegenwoordig kun je niet meer zonder." Bram heeft een Mini-Ipad. Trots wijst hij op zijn tablet en toont ons zijn apps. "Apps, ja, ik had er wel eens van gehoord, maar wat het was wist ik niet. Ik begrijp steeds meer. Iedere week een les met uitleg en oefenen, thuis oefen ik verder. Ik heb door mijn Ipad een hele mooie kijk op de wereld.” Hij lacht er zelf om, dat hij het zo mooi zegt. "Google is eindeloos. Ik heb laatst Einstein ingetikt en ik was een paar avonden zoet. Maar, ik ben inmiddels ook aan het Internetbankieren en ik lees de krant en heel veel ander nieuws." De vijf andere cursisten luisteren mee. Ze zijn het met Bram eens. "Het is eigenlijk durven en doen. Zo leer je het meest. En alles wordt steeds duidelijker en dus ook leuker." Bram is blij dat hij de cursus is gaan volgen. "Er komen nog drie lessen aan en ik weet nu al zoveel meer." Hij glundert.

In september starten we weer met:

·      Cursus “Android tablet” en “Tabletcafés”

·      Cursus “klik en tik” voor beginnend computergebruikers

Wilt u meer informatie of inschrijven? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Veere.

info@welzijnveere.nl of bel 0118-58 36 87

Cursussen die ook worden gegeven

Naast de cursus(sen) van hierboven biedt Stichting Welzijn Veere regelmatig andere cursussen aan. Hieronder staan cursussen die op dit moment niet worden gegeven, mocht u belangstelling hebben voor één van de cursussen, neem dan contact op via info@welzijnveere.nl.

 

  • Verkeersopfriscursus 55+ers
    Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen in het verkeer, opfrissen van verkeersregels en eventuele wijzigingen van wetten en reglementen. Ook wordt een rijvaardigheidsproef, ogen- en gehoortest afgenomen.