GGD Zeeland

GGD Zeeland

0113-24 94 56
Bereikbaar: 
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur

Meld- en Actiepunt Bemoeizorg
Soms brengen (psychische)  problemen mensen in een uitzichtloze situatie. Ze verwaarlozen zichzelf, zorgen voor overlast en raken in een sociaal isolement. In hun leven spelen veel problemen. Ze zijn in de war en kunnen vaak op niemand terug vallen. Het zijn mensen die hulp nodig hebben, maar die hulp niet willen of durven te vragen.

 

Medewerkers van het Meldpunt  bieden in deze situaties ongevraagde hulp. Ze gaan op zoek naar een passende oplossing voor de problemen waardoor mensen steeds meer in moeilijkheden raken. Vaak is dat een combinatie van:

  • schulden of geen inkomen
  • huisuitzetting, dak- of thuisloos zijn
  • verslaving
  • psychische of lichamelijke problemen
  • eenzaamheid, isolement

 

Wanneer aanmelden?
Bent u bezorgd over iemand die hulp nodig heeft maar die niet krijgt of aanneemt? Signaleert u verwaarlozing of  een vervuild huis? Neem dan contact op met het Meldpunt.

 

Hoe kan ik melden?
Het Meldpunt is elke werkdag tussen 8.30-17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 0113 249456. Of stuur ons een e-mail met uw naam, telefoonnummer en vraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook mailen of bellen voor informatie of advies.

 

Wat gebeurt er met mijn melding?
Wij beoordelen uw melding en verwijzen zonodig door naar een andere hulpverleningsinstantie. Als het MAB zelf in actie komt, zoeken we contact met de aangemelde persoon. Samen stellen we een plan van aanpak op. Zodra passende hulp op gang is gekomen, trekken wij ons terug. De melder krijgt van ons bericht als het hulptraject is afgelopen.