Zaterdag 21 september om 14.30 uur

Zorginfraruimte de Kreek

Krekepad 37

Westkapelle

Entree € 4,00 inclusief koffie/thee

Wilt u opgehaald en/of thuisgebracht worden neem dan contact op met Marja Verhage  06 3017 3436

Woensdag 18 september van 14.00 tot 17.00 uur

Modeshow met verkoop

Zorginfraruimte de Kreek

Krekepad 37

Westkapelle

Iedereen is van harte welkom!

Bezoek het zomerfeest van zorgcentrum Simnia.

Ringrijden in boerengoed, diverse kramen, rommelmarkt, zelfgebakken wafels, Tuk Tuk rijden, oliebollen, friet, muziek, bloemen en nog veel meer.........

U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom op het terrein van Simnia.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 4 september, 2 oktober, 30 oktober en 27 november in Partycentrum De Zandput, Zandput 5 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Op woensdagochtend 18 september 2019 start het Repaircafé Koudekerke, in samenwerking met Stichting Welzijn Veere, in De Klimop te Koudekerke van 10.00-12.00u.

Voor vitale 60-plussers uit Zoutelande en omgeving. Donderdag 11 april | 9 mei | 13 juni 8 augustus | 12 september

De Commissie Welzijn Meliskerke organiseert het hele jaar door wandelingen in groepsverband voor inwoners uit Meliskerke en omgeving. De wandeltochten vinden altijd plaats op de vierde dinsdag van de maand.

De Commissie Welzijn Meliskerke organiseert dit jaar weer fietstochten in groepsverband voor inwoners uit Meliskerke en omgeving. De fietstochten vinden altijd plaats op de derde dinsdag van de maand, van mei tot en met oktober.

De tochten van ongeveer 25 kilometer gaan langs fraaie plekjes op het Walcherse platteland. En omdat niet alleen fietsen, maar ook gezelligheid centraal staat, wordt onderweg altijd gestopt voor een natje en een droogje.

Gisteren heeft onze stagiaire Mirna van der Hoek na 10 maanden hard werken haar interessante eindscriptie "Voorliggend Veld Je Moet er WelZijn!

Op vrijdag 5 april werd er een gezellige middag georganiseerd als waardering voor de inzet van onze vrijwilligers. Op deze zonovergoten middag werden rond 13.30u maar liefst 140 vrijwilligers ontvangen met koffie en heerlijk zelf gebakken taart in Terra Maris te Oostkapell.

Wandelen Veere Zanddijk

Samen wandelen in een actieve, wisselende wandelgroep in Serooskerke & Omgeving

Voor de 27keer werd het koersbal toernooi georganiseerd door Welzijn Veere in samenwerking met de werkgroep koersbal.Dit jaar vond het toeernooi plaats in sporthal De Couburg in Koudekerke. Het is altijd een gezellig samen zijn van de ouderen uit vele dorpen op Walcheren.

Op 8 maart zond Omroep Zeeland een uitzending van "Trugkieke" uit, waarin onder andere Burenhulp werd uitgelicht.
Je buren kennen en een handje helpen, vroeger en nu. Wat was er toen anders dan nu? In deze uitzending worden vroeger en nu vergeleken met elkaar.

Hebt u een laag inkomen? Dan is het vaak moeilijk geld vrij te maken voor sportieve, culturele, recreatieve of educatieve activiteiten.

De website van Fonds Gehandicapten om het aangepast sportaanbod in de regio te vinden.

De Scholen zijn weer begonnen

Er worden weer diverse cursussen voor senioren georganiseerd in het voorjaar 2019 voor senioren uit de gemeente Veere.

Bent u geinteresseerd en wilt u meer informatie over de cursussen.

In Zeeland  zijn er verschillende vervoersvorman. onder andere de haltetaxi.

De haltetaxi brengt u, net als  de bus, van halte naar halte en rijdt daar waar er te weinig reizigers zijn voor een gewone busverbinding.

Na achttien jaar betrokkenheid bij Burenhulp in Serooskerke, draagt Matty Baljeu (foto) haar taak over aan Leny Geschiere.

Op 9 maart hebben Wethouder Chris Maas, Esther Braat en Kim Goeseije (welzijnswerkers van Stichting Welzijn Veere) de handen uit de mouwen gestoken bij de Open Tafel in Grijpskerke in het kader van de landelijke NLDOET actie.

Meer kinderen van ouders die het financieel moeilijk hebben, moeten gratis kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. 
Als vervoerder van de koelversmaaltijden brengt u de maaltijden bij de deelnemers uit Oostkapelle. 
In verband met het vertrek van de voorzitter is de Commissie Welzijn Oostkapelle opzoek naar een voorzitter Commissie Welzijn Oostkapelle m/v

In de zomerperiode organiseert de Zonnebloem kleinschalige uitstapjes voor haar deelnemers/gasten. Ook deze zomer konden we weer meerdere malen gebruik maken van het bus (zeg maar: de bus) van de SWV (Stichting Welzijn Veere).

Wethouder Chris Maas heeft op 26 oktober een nieuwe overeenkomst Veerse Samenwerking Welzijnsactiviteiten ondertekend. Sinds 2013 loopt er een project van de Stichting Welzijn Veere, SVRZ Veere, Zorgstroom, Zeeuwland, de Zeeuwse Bibliotheek en de gemeente Veere onder die naam.

Sinds 2015 kunt u op het eiland Walcheren korte afstanden reizen met onze elektrische voertuigen. Binnen een straal van 6 km brengen onze chauffeurs u van deur tot deur, ongeacht de bestemming.

Houtbewerkingscentrum voor Dagbesteding en Arbeids(re)-integratie Meliskerke: HDAM gaat starten met dagbesteding.

Het Zeeuws Museum biedt een insprierend en ontspannend dagje uit voor mensen met dementie en hun naasten: Onvergetelijk Zeeuws Museum!
De rondleiding wordt elke eerste vrijdag van de maand  om 14.00 uur georganiseerd en duurt  1,5 uur.

Maaltijd senioren gezellig open tafel welzijn

Eenmaal per maand komen mensen uit Grijpskerke bijeen om gezamenlijk een warme maaltijd te gebruiken.

Sportdorp Oostkapelle is nu ook te volgen op Instagram onder de naam 'sportdorpoostkapelle'.

Voornemens tot oprichting:

“Collega’s”

EEN VERENIGING VOOR WEDUWEN EN WEDUWNAREN Afdeling Zeeland

Ik worstel en kom boven

Meer Bewegen voor Ouderen in Koudekerke zoekt nieuwe leden.

Dames van 55+ worden van harte uitgenodigd om met ons mee te gymmen in onze gezellige gymnastiek vereniging . Goed bewegen onder deskundige leiding, een prima begin van elke week.

Begin 2018 dit jaar zijn er vrijwilligers geworven voor Burenhulp Westkapelle. Vrijwilligers konden zich melden bij de Vrijwillig Burenhulpcoördinator van Westkapelle, André Toutenhoofd. In totaal hebben 16 enthousiaste vrijwilligers zich aangemeld.

SportDoeMee! Welzijn Veere
Heeft uw vereniging voldoende jeugd, scholieren, volwassenen en/of senioren leden?

Na vijf leuke en geslaagde kennismakingswandeltochten hebben de deelnemers besloten het wandelen voort te zetten.

De  “Veerse Samenwerking Welzijnsactiviteiten” is een samenwerkingsproject waarbij Zorgstroom, Woonburg, SVRZ, Gemeente Veere, Zeeuwse Bibliotheek en Stichting Welzijn Veere samenwerken.

Burenhulp
Burenhulp in Grijpskerke!