Woensdag 20 maart 19.00-21.00 uur

"De Tienden""

Borné 14, Zoutelande

Entree voor bezoekers € 2,00

Iedereen is van harte welkom!

Woensdag 20 maart modeshow en verkoop van Roovers mode van 14.00 tot 17.00 uur

Zorginfraruimte de Kreek

Krekepad 37, Westkapelle

Iedereen is van harte welkom!

Op 17 april organiseert Kringloop Zeeland een Doe Dag van 10.00 - 16.00 uur

Deze dag is geschikt voor mensen met een beperking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk.

Help deze dag mee met:

Op 8 maart zond Omroep Zeeland een uitzending van "Trugkieke" uit, waarin onder andere Burenhulp werd uitgelicht.
Je buren kennen en een handje helpen, vroeger en nu. Wat was er toen anders dan nu? In deze uitzending worden vroeger en nu vergeleken met elkaar.

Commissie Welzijn Aagtekerke organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn Veere en Hotel Kodde een gezamenlijke maaltijd voor senioren. 

 

Op zaterdag 13 april kun je mee met de Jeugdraad Veere naar Walibi België!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

ZB helpt bij je belastingaangifte

Samenwerking ZB en Belastingdienst

Stichting Welzijn Veere organiseert in samenwerking met de werkgroep koersbal weer het jaarlijkse Walchers koersbaltoernooi voor senioren. Dit jaar vindt de 26e editie van het koersbaltoernooi plaats op donderdag 7 maart in De Couburg te Koudekerke

 

NLdoet is een landelijke actie, georganiseerd door het Oranje Fonds, waarbij zij willen laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel sociale initiatieven!

Speel jij bas, gitaar, drums, zing je graag, of speel je een ander te gek

Hebt u een laag inkomen? Dan is het vaak moeilijk geld vrij te maken voor sportieve, culturele, recreatieve of educatieve activiteiten.
Iedereen heeft zijn of haar beperking, maar ook iedereen heeft zijn of haar talent. Kom naar Ready to sport om JOUW talent te ontdekken.

De website van Fonds Gehandicapten om het aangepast sportaanbod in de regio te vinden.

De Scholen zijn weer begonnen

De Vrijwillig Burgeradviseur kan op verzoek geconsulteerd worden over welzijn, inkomen, zorg, wonen, mobiliteit en participatie. De Vrijwillig Burgeradviseur adviseert vrijblijvend, verwijst door en versterkt de eigen stuurkracht van de burger.
 

Er worden weer diverse cursussen voor senioren georganiseerd in het voorjaar 2019 voor senioren uit de gemeente Veere.

Bent u geinteresseerd en wilt u meer informatie over de cursussen.

In Zeeland  zijn er verschillende vervoersvorman. onder andere de haltetaxi.

De haltetaxi brengt u, net als  de bus, van halte naar halte en rijdt daar waar er te weinig reizigers zijn voor een gewone busverbinding.

Vanaf 3 april 2018 gaan het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen verder onder de naam: Jeugdfonds Sport & Cultuur! 

Na achttien jaar betrokkenheid bij Burenhulp in Serooskerke, draagt Matty Baljeu (foto) haar taak over aan Leny Geschiere.

Op 9 maart hebben Wethouder Chris Maas, Esther Braat en Kim Goeseije (welzijnswerkers van Stichting Welzijn Veere) de handen uit de mouwen gestoken bij de Open Tafel in Grijpskerke in het kader van de landelijke NLDOET actie.

Meer kinderen van ouders die het financieel moeilijk hebben, moeten gratis kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. 
Als vervoerder van de koelversmaaltijden brengt u de maaltijden bij de deelnemers uit Oostkapelle. 
In verband met het vertrek van de voorzitter is de Commissie Welzijn Oostkapelle opzoek naar een voorzitter Commissie Welzijn Oostkapelle m/v

In de zomerperiode organiseert de Zonnebloem kleinschalige uitstapjes voor haar deelnemers/gasten. Ook deze zomer konden we weer meerdere malen gebruik maken van het bus (zeg maar: de bus) van de SWV (Stichting Welzijn Veere).

Wethouder Chris Maas heeft op 26 oktober een nieuwe overeenkomst Veerse Samenwerking Welzijnsactiviteiten ondertekend. Sinds 2013 loopt er een project van de Stichting Welzijn Veere, SVRZ Veere, Zorgstroom, Zeeuwland, de Zeeuwse Bibliotheek en de gemeente Veere onder die naam.

Sinds 2015 kunt u op het eiland Walcheren korte afstanden reizen met onze elektrische voertuigen. Binnen een straal van 6 km brengen onze chauffeurs u van deur tot deur, ongeacht de bestemming.

Houtbewerkingscentrum voor Dagbesteding en Arbeids(re)-integratie Meliskerke: HDAM gaat starten met dagbesteding.

Het Zeeuws Museum biedt een insprierend en ontspannend dagje uit voor mensen met dementie en hun naasten: Onvergetelijk Zeeuws Museum!
De rondleiding wordt elke eerste vrijdag van de maand  om 14.00 uur georganiseerd en duurt  1,5 uur.

Maaltijd senioren gezellig open tafel welzijn

Eenmaal per maand komen mensen uit Grijpskerke bijeen om gezamenlijk een warme maaltijd te gebruiken.

Sportdorp Oostkapelle is nu ook te volgen op Instagram onder de naam 'sportdorpoostkapelle'.

Voornemens tot oprichting:

“Collega’s”

EEN VERENIGING VOOR WEDUWEN EN WEDUWNAREN Afdeling Zeeland

Ik worstel en kom boven

Meer Bewegen voor Ouderen in Koudekerke zoekt nieuwe leden.

Dames van 55+ worden van harte uitgenodigd om met ons mee te gymmen in onze gezellige gymnastiek vereniging . Goed bewegen onder deskundige leiding, een prima begin van elke week.

Begin 2018 dit jaar zijn er vrijwilligers geworven voor Burenhulp Westkapelle. Vrijwilligers konden zich melden bij de Vrijwillig Burenhulpcoördinator van Westkapelle, André Toutenhoofd. In totaal hebben 16 enthousiaste vrijwilligers zich aangemeld.

SportDoeMee! Welzijn Veere
Heeft uw vereniging voldoende jeugd, scholieren, volwassenen en/of senioren leden?

Na vijf leuke en geslaagde kennismakingswandeltochten hebben de deelnemers besloten het wandelen voort te zetten.

De  “Veerse Samenwerking Welzijnsactiviteiten” is een samenwerkingsproject waarbij Zorgstroom, Woonburg, SVRZ, Gemeente Veere, Zeeuwse Bibliotheek en Stichting Welzijn Veere samenwerken.

Burenhulp
Burenhulp in Grijpskerke!