Welkomstcomité "Welkom in Meliskerke" van start!

echtpaar Drenthe welkom in Meliskerke

Welkomstcomité "Welkom in Meliskerke" van start!

vrijdag, 2 december, 2016 - 12:00
Op vrijdagochtend 2 december heeft het welkomstcomité van Meliskerke het eerste welkomstpakket overhandigd aan nieuwe inwoners van het dorp. Na maanden van voorbereidingen, waren de vrijwilligers van “Welkom in Meliskerke” blij dat het eindelijk zo ver was. Ook de nieuwe inwoners, een echtpaar uit Drenthe, konden het initiatief wel waarderen!
 
Het idee om een welkomstcomité voor Meliskerke op te starten is ontstaan vanuit de Dorpsraad en Commissie Welzijn Meliskerke.
Een groepje enthousiaste vrijwilligers is hierna gevormd en in samenwerking met stichting Welzijn Veere is er een plan op gesteld over hoe het welkomstcomité moest gaan werken. Het doel? Nieuwkomers en jongeren die zelfstandig gaan wonen in Meliskerke verwelkomen en betrekken bij de dorpsgemeenschap.
 
Het welkomstcomité heeft samenwerking gezocht met de diverse ondernemers van Meliskerke en zij wilden meewerken aan het initiatief. Allen hebben ze bijgedragen aan een geschenkenpakket met Meliskerkse producten en cadeaubonnen die de nieuwe inwoners uitnodigen om de lokale middenstand een bezoek te brengen. Naast dit cadeaupakket ontvangen de nieuwe inwoners informatie over de verscheidenheid aan activiteiten in Meliskerke, van sportverenigingen tot de standplaats en tijden van de Bibliobus.
 
Eén van de uitdagingen in plan was het vinden van de nieuwe bewoners. Natuurlijk zie je soms of een huis verkocht is in je straat, maar bij huurwoningen is dat alweer een stuk lastiger en de gemeente mag vanuit privacy oogpunt geen namen en adressen doorgeven.
Vrijwilliger Hanneke Oosterhuis (tevens coördinator van de vrijwillige Burenhulp in Meliskerke) vond een oplossing! Via de websites van Funda en de website van de woningcorporaties zijn adreslijsten te vinden van woningen die onlangs verkocht of verhuurd zijn. Deze lijsten regelmatig bekijken en in het dorp goed je ogen en oren openhouden, helpen het welkomstcomité om nieuwe bewoners te kunnen verwelkomen.
 
Nu het startsein is gegeven, hoopt welkomstcomité “Welkom in Meliskerke” nog vele mensen een warm welkom te geven! Naast het echtpaar uit Drenthe worden vandaag ook nog een jong stel starters en een vluchtelingengezin verwelkomd.