Cursussen

Cursusaanbod

Wilt u gezellig samen met anderen bezig zijn en ook nog wat leren? Door het volgen van cursussen blijft u scherp en bij de tijd.
Hieronder vindt u een overzicht van cursussen die Stichting Welzijn Veere organiseert en faciliteert.

Informatie & aanmelden

Wilt u meer informatie over de cursussen/workshops of wilt u zich aanmelden?
Dat kan via onderstaande contactgegevens:

Stichting Welzijn Veere
0118-58 36 87
info@welzijnveere.nl

Cursus Android smartphone/tablet:

De cursusAndroid voor beginners bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur. In deze cursus leer je stapsgewijs de tablet/smartphone te begrijpen en te gebruiken. Bij iedere bijeenkomst dient de cursist zijn of haar eigen tablet mee te nemen. Tijdens de cursus worden diverse onderdelen behandeld, zoals kennismaken met en bediening van de tablet leren omgaan met apps, internet en e-mail

In het voorjaar van 2020 is een nieuwe cursus gepland op  de dinsdagmorgen met startdatum 10 maart en einddatum 21 april 10.00-12.00u. Kosten: € 60 voor 6 lessen.

De cursus vindt plaats in het gebouw van Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4 te Oostkapelle.

Opgeven via info@welzijnveere.nl of  tel. 0118-583687

DigiCafé

In de komende maanden zal op de eerste donderdag van de maand een DigiCafé worden georganiseerd in Nimmerdor te Grijpskerke en in het Polderhuis  te Westkapelle. Tijdens het DigiCafé kunt u al uw vragen rondom de Smartphone, Ipad of tablet kwijt. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u de tablet kunt beveiligen of uw e-mail kan instellen? Of misschien wilt u weten wat apps zijn, hoe ze werken en hoe u ze kunt installeren. Medewerkers en vrijwilligers van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zullen aanwezig zijn om antwoorden te geven en te helpen met de tablet. Het is erg handig als u uw eigen tablet mee neemt, zodat zij samen met u direct aan de slag kunnen en uw eigen tablet naar uw wens kan worden ingesteld.

Wanneer?

Nimmerdor: Elke eerste donderdag van de maand met startdatum 6 februari 2020. Volgende data zijn: 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni 2020 van 11.15 - 13.00 uur
Voor meer info en aanmelden info@welzijnveere.nl of 0118-583687 

Polderhuis: Elke derde donderdag van de maand met startdatum 16 januari. Volgende data zijn:  20 februari,19 maart, 16 april, 14 mei (i.p.v. 21 mei) van 13.30 - 15.30 uur
Voor meer info en aanmelden: info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700

Het is vrije inloop, hier kunt u terecht met uw vragen en/of  problemen betreffende de ipad/tablet/smartphone

Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek van het DigiCafé

 

Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt, dan is er de cursus Klik & Tik.
Deze cursus helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt downloaden.

 Klik & Tik is gratis en bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over facebook en weblogs)

De cursus Klik & Tik vindt plaats op donderdagmorgen in Nimmerdor te Grijpskerke 10.00-11.00 uur en start op 9 januari 2020

U dient zelf een laptop mee te nemen naar de cursus.
Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl

Opgeven kan via info@welzijnveere.nl of  0118-583687.

 

Workshop Instagram

 
Instagram is één van de meest populaire sociale netwerken van dit moment. Via Instagram laat je je mooiste foto's zien, die  je direct kunt delen met vrienden, familie en andere volgers.In de workshop leer je hoe je foto's en filmpjes kunt bewerken en plaatsen.

De workshop vindt plaats op donderdag 19 maart 9.30-11.30u bij Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4,  4356 BX Oostkapelle.

De kosten voor deze workshop  zijn € 12,50.
Opgeven kan via info@welzijnveere.nl of  0118-583687       

 

Workshop WhatsApp

WhatsApp is een heel populair communicatiemiddel. Je leert in de worskshop op een eenvoudige manier om berichten te ontvangen en te versturen, bestanden en foto's uit te wisselen, "gratis" te bellen via WhatsApp en het programma up-to-date te hou

De workshop vindt plaats op dinsdag 23 maart 14.00-16.00u bij Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4, 4356 BX Oostkapelle.

De kosten voor deze workshop  zijn € 12,50. Opgeven kan via info@welzijnveere.nl of  0118-583687
 

Cursus Digisterker

DigiD, wart doe je ermee? (Omgaan met de digitale overheid)
Je huurtoeslag aanvragen, informatie zoeken over de zorgverzekering, opbouw van de AOW of het doorgeven van een verhuizing.Tegenwoordig gaat dit via internet. In deze cursus leer je werken met de digitale overheid en met je DigiD.De cursus is iets voor jou als je al  wel en beetje met internet kunt omgaan en een e-mailadres hebt. Heb je nog geen DigiD? Wij helpen graag met het aanvragen ervan. Heb  je moeite met Internet. Dan adviseren we eerst de cursus Klik & Tik te volgen.

De cursus vindt plaats op maandag 9, 16, 30 maart en 6 april van 14.00-16.00u bij Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4,  4356 BX Oostkapelle.

Deze cursus is gratis.