Cursussen

Cursusaanbod

Wilt u gezellig samen met anderen bezig zijn en ook nog wat leren? Door het volgen van cursussen blijft u scherp en bij de tijd.
Hieronder vindt u een overzicht van cursussen die Stichting Welzijn Veere organiseert en faciliteert.

Informatie & aanmelden

Wilt u meer informatie over de cursus of wilt u zich aanmelden?
Dat kan via onderstaande contactgegevens:

Stichting Welzijn Veere
0118-58 36 87
info@welzijnveere.nl

iPad cursus voor senioren:

De cursus iPpad voor beginners bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur. In deze cursus leer je stapsgewijs de I-pad te begrijpen en te gebruiken. Bij iedere bijeenkomst dient de cursist zijn of haar eigen tablet mee te nemen. Tijdens de cursus worden diverse onderdelen behandeld, zoals kennismaken met en bediening van de tablet leren omgaan met apps, internet en e-mail

In het najaar van 2019 is een nieuwe cursus gepland. Kosten: € 60. 

De cursus vindt plaats in het gebouw van Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4 te Oostkapelle

Opgeven via info@welzijnveere.nl of  tel. 0118-583687

DigiCafé

In de komende maanden zal op de eerste donderdag van de maand een DigiCafé worden georganiseerd in Nimmerdor te Grijpskerke. Tijdens het DigiCafé kunt u al uw vragen rondom de  Smartphone, Ipad of tablet kwijt. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u de tablet kunt beveiligen of uw e-mail kan instellen? Of misschien wilt u weten wat apps zijn, hoe ze werken en hoe u ze kunt installeren. Medewerkers en vrijwilligers van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zullen aanwezig zijn om antwoorden te geven en te helpen met de tablet. Het is erg handig als u uw eigen tablet mee neemt, zodat zij samen met u direct aan de slag kunnen en uw eigen tablet naar uw wens kan worden ingesteld.

Wanneer?

Elke eerste donderdag van de maand. Het laatste Digicafé voor de zomer staat gepland op 6 juni. In de zomermaanden is er geen digicafé.  We starten weer op donderdag 3 september 2019.

Tijd?
11.15 tot 12.15 uur*
* Het is een inloopuur, hier kunt u terecht met uw vragen en/of  problemen betreffende de ipad/tablet/smartphone

Opgeven
Wilt u bij ons opgeven als u van plan bent een keer te komen? Geef aan welk tabletcafe u zult bezoeken (meerdere mag natuurlijk ook), dan zetten wij u op de lijst en zorgen we ervoor dat er koffie of thee klaar staat.
Opgeven kan via  info@welzijnveere.nl of 0118-583687
Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek van het DigiCafé

 

Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt, dan is er de cursus Klik & Tik.
Deze cursus helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt downloaden.

 Klik & Tik is gratis en bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over facebook en weblogs)

De cursus Klik & Tik vindt plaats op donderdagmorgen in Nimmerdor te Grijpskerke 10.00-11.00u en start op 10 januari 2019.
U dient zelf een laptop mee te nemen naar de cursus.

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl

Opgeven kan via info@welzijnveere.nl of  0118-583687

 

iPad cursus en tablet cafés

Stichting Welzijn Veere heeft in samenwerking met ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de organisatie van een Ipad cursus en tablet cafés tot stand gebracht.

De eerste Ipad cursus is inmiddels afgerond. Lees hieronder de bevindingen van een enthousiaste cursist.

Je zou het niet zeggen......

Hij is 86 jaar. Bram Francke uit Serooskerke. Hij volgde dit voorjaar in Oostkapelle de cursus Ipad. "Ik zie het als een noodzaak. Tegenwoordig kun je niet meer zonder." Bram heeft een Mini-Ipad. Trots wijst hij op zijn tablet en toont ons zijn apps. "Apps, ja, ik had er wel eens van gehoord, maar wat het was wist ik niet. Ik begrijp steeds meer. Iedere week een les met uitleg en oefenen, thuis oefen ik verder. Ik heb door mijn Ipad een hele mooie kijk op de wereld.” Hij lacht er zelf om, dat hij het zo mooi zegt. "Google is eindeloos. Ik heb laatst Einstein ingetikt en ik was een paar avonden zoet. Maar, ik ben inmiddels ook aan het Internetbankieren en ik lees de krant en heel veel ander nieuws." De vijf andere cursisten luisteren mee. Ze zijn het met Bram eens. "Het is eigenlijk durven en doen. Zo leer je het meest. En alles wordt steeds duidelijker en dus ook leuker." Bram is blij dat hij de cursus is gaan volgen. "Er komen nog drie lessen aan en ik weet nu al zoveel meer." Hij glundert.

Wilt u meer informatie of inschrijven? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Veere via info@welzijnveere.nl of bel 0118-58 36 87

Digisterker

In samenwerking met ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland organiseert Stichting Welzijn Veere een cursus Digisterker bestaande uit 4 achtereenvolgende bijeenkomsten.

De eerstvolgende cursus al plaatsvinden  na de zomer. De exacte dat zijn momenteel nog niet bekend.

Waar: Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4 te Oostkapelle

Toegang gratis! Eigen laptop mee nemen! 

Vooraf aanmelden is noodzakelijk via tel. 0118-583687 of mail info@welzijnveere.nl

 

 

Workshop WhatsApp

Stichting Welzijn Veere organiseert in samenwerking met de ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een workshop WhatsApp op maandag 6 mei 13.00-15.00uur. Deze workshop is bestemd voor senioren uit de gemeente Veere. WhatsApp is een heel populair communicatiemiddel.
Je leert in de workshop op een eenvoudige manier berichten te ontvangen en te versturen, bestanden uit te wisselen, “gratis” te bellen via WhatsApp en het programma up-to-date te houden. De workshop wordt gegeven in het gebouw van SWV, Schoolstraat 4 te Oostkapelle en kost € 12,50. Vooraf opgeven via info@welzijnveere.nl of bellen naar 0118-58368. Meenemen: smartphone en oplader