Cursussen

Cursusaanbod

Wilt u gezellig samen met anderen bezig zijn en ook nog wat leren? Door het volgen van cursussen blijft u scherp en bij de tijd.
Hieronder vindt u een overzicht van cursussen die Stichting Welzijn Veere organiseert en faciliteert.

Informatie & aanmelden

Wilt u meer informatie over de cursus of wilt u zich aanmelden?
Dat kan via onderstaande contactgegevens:

Stichting Welzijn Veere
0118-58 36 87
info@welzijnveere.nl

iPad cursus voor senioren:

De cursus iPad voor beginners bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur. In deze cursus leer je stapsgewijs de iPad te begrijpen en te gebruiken. Bij iedere bijeenkomst dient de cursist zijn of haar eigen tablet mee te nemen. Tijdens de cursus worden diverse onderdelen behandeld, zoals kennismaken met en bediening van de tablet leren omgaan met apps, internet en e-mail

In het najaar van 2019 is een nieuwe cursus gepland op  de maandagmiddag met startdatum 23 september en einddatum 28 oktober 14.00-16.30u. Kosten: € 60 voor 6 lessen.

De cursus vindt plaats in het gebouw van Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4 te Oostkapelle.

Opgeven via info@welzijnveere.nl of  tel. 0118-583687

DigiCafé

In de komende maanden zal op de eerste donderdag van de maand een DigiCafé worden georganiseerd in Nimmerdor te Grijpskerke en in Nieuw Sandenburgh te Veere. Tijdens het DigiCafé kunt u al uw vragen rondom de  Smartphone, Ipad of tablet kwijt. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u de tablet kunt beveiligen of uw e-mail kan instellen? Of misschien wilt u weten wat apps zijn, hoe ze werken en hoe u ze kunt installeren. Medewerkers en vrijwilligers van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zullen aanwezig zijn om antwoorden te geven en te helpen met de tablet. Het is erg handig als u uw eigen tablet mee neemt, zodat zij samen met u direct aan de slag kunnen en uw eigen tablet naar uw wens kan worden ingesteld.

Wanneer?

Elke eerste donderdag van de maand met startdatum 5 september. Volgende data zijn: 3 oktober, 7 november en 5 december 2019.

Tijd?
Nimmerdor 11.15 -12.15 uur*
Nieuw Sandenburgh 13.30-15.30 uur*
* Het is een inloopuur, hier kunt u terecht met uw vragen en/of  problemen betreffende de ipad/tablet/smartphone

Opgeven
Wilt u bij ons opgeven als u van plan bent een keer te komen? 
Opgeven kan via info@welzijnveere.nl of 0118-583687
Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek van het DigiCafé

Bovendien is er elke derde donderdag van de maand een Digicafé in het Polderhuis te Westkapelle van 13.30 - 15.30 uur.
Voor meer info en aanmelden: info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700

Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt, dan is er de cursus Klik & Tik.
Deze cursus helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt downloaden.

 Klik & Tik is gratis en bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over facebook en weblogs)

De cursus Klik & Tik vindt plaats op donderdagmorgen in Nimmerdor te Grijpskerke 10.00-11.00u en start op 5 september 2019 en in Nieuw Sandenburgh start deze cursus op 12 september op dezelfde tijd.
U dient zelf een laptop mee te nemen naar de cursus.

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl

Opgeven kan via info@welzijnveere.nl of  0118-583687.

 

Digisterker

In samenwerking met ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland organiseert Stichting Welzijn Veere een cursus Digisterker bestaande uit 4 achtereenvolgende bijeenkomsten.

De eerstvolgende cursus zal starten op vrijdag 25 oktober, de volgende lessen staan gepland op 1, 8 en 15 november van 10.00-12.00u. (data onder voorbehoud).

Waar: Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4 te Oostkapelle

Toegang gratis! Eigen laptop mee nemen! 

Vooraf aanmelden is noodzakelijk via tel. 0118-583687 of mail info@welzijnveere.nl

 

 

Workshop WhatsApp

Stichting Welzijn Veere organiseert in samenwerking met de ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een workshop WhatsApp op maandag 4 november 14.00-16.00uur. Deze workshop is bestemd voor senioren uit de gemeente Veere. WhatsApp is een heel populair communicatiemiddel.
Je leert in de workshop op een eenvoudige manier berichten te ontvangen en te versturen, bestanden uit te wisselen, “gratis” te bellen via WhatsApp en het programma up-to-date te houden. De workshop wordt gegeven in het gebouw van SWV, Schoolstraat 4 te Oostkapelle en kost € 12,50. Vooraf opgeven via info@welzijnveere.nl of bellen naar 0118-58368. Meenemen: smartphone en oplader.

 

 

Workshop Instagram

 

 

Instagram is een van de meest populaire sociale netwerken van dit moment. Via Instagram laat je je mooiste foto's zien, die je direct  kunt delen met vrienden en andere volgers. In de workshop leer je hoe je foto's en filmpjes kunt bewerken en plaatsen. De workshop wordt gegeven op maandag 11 november in het gebouw van SWV, Schoolstraat 4 te Oostkapelle en kost € 12,50. Vooraf opgeven via info@welzijnveere.nl of bellen naar 0118-583687. Meenemen: smartphone en oplader.