Opplussen

Opplussen

Het project 'Opplussen Loont' is opgezet om senioren zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.
Met de stimuleringsregeling 'Opplussen' wordt het financieel aantrekkelijk om uw woning aan te passen zodat u comfortabel, veilig en langer zelfstandig kunt blijven wonen.
U kunt van de gemeente een subsidie ontvangen tot een maximumbedrag van € 1200. Het subsidieverzoek dient minimaal € 140 te bedragen.
Inwoners van de gemeente Veere kunnen gratis informatie en advies krijgen over het aanpassen van de huidige woning.

Wanneer u gebruik wenst te maken van de stimuleringsregeling 'Opplussen' kunt u zich, via 0118-58 36 87 (op werkdagen) of info@welzijnveere.nl (o.v.v. Opplussen) aanmelden bij Stichting Welzijn Veere.
U krijgt dan een vragenlijst en een subsidieaanvraag toegestuurd. Aan de hand van de vragenlijst inventariseert u samen met een vrijwillig adviseur van Stichting Welzijn Veere de knelpunten in uw huis.

De adviseur beschikt over een bouwkundige achtergrond en wil deze kennis graag met u delen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat u op een comfortabele en veilige manier langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Let op: Aanvragen kunnen alleen behandeld worden voordat er aanpassingen in huis gedaan zijn. Zo kunnen we een passend advies geven. U kunt niet achteraf (na het aanbrengen van woningverbeteringen) Opplussen aanvragen.

Opplussen, voor wie?

  • Als u in een eigen woning binnen de gemeente Veere woont
  • Als u 55 jaar of ouder bent
  • Als u zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven wonen