Aagtekerke

Nieuws


Van 3 t/m 28 juni 2019 is de buurtbus 583 in de gemeente Veere gratis. Wilt u ervaren hoe het is om met de buurtbus te reizen? Maak dan zeker gebruik van de gratis buurtbus 583. 


Gisteren heeft onze stagiaire Mirna van der Hoek na 10 maanden hard werken haar interessante eindscriptie "Voorliggend Veld Je Moet er WelZijn!

Op vrijdag 5 april werd er een gezellige middag georganiseerd als waardering voor de inzet van onze vrijwilligers. Op deze zonovergoten middag werden rond 13.30u maar liefst 140 vrijwilligers ontvangen met koffie en heerlijk zelf gebakken taart in Terra Maris te Oostkapell.

Burenhulp

Burenhulp is er voor mensen die een helpende hand willen bieden en mensen die een helpende hand kunnen gebruiken. Meer weten? Klik hier.
Voor Burenhulp bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:
 
Vrijwillig Burenhulpcoördinator Aagtekerke

Mevr. M. Joziasse
0118-58 33 44

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?

Neem dan contact op met de vrijwillig burenhulpcoördinator of ons kantoor:
0118-58 36 87 of per e-mail info@welzijnveere.nl

Welzijnsactiviteiten in Aagtekerke

In Aagtekerke organiseren senioren zelf, soms in samenwerking met andere organisaties, activiteiten die speciaal voor senioren zijn bedoeld.

De activiteitengroepen nodigen u van harte uit om eens kennis te komen maken!

Klik hier voor alle welzijnsactiviteiten

Commissie Welzijn Aagtekerke

De Commissie Welzijn behartigt de belangen van senioren in Aagtekerke. Zij bespreken ontwikkelingen die senioren aangaan en signaleren knelpunten in het voorzieningen- en dienstenaanbod. De commissie wordt ondersteund door Stichting Welzijn Veere.
De Commissie initieert en stimuleert, in samenwerking met andere vrijwilligers, voorlichtings- en soosactiviteiten zoals koersbal, spelletjesmiddagen, biljart, kerstbijeenkomsten en bewegingsactiviteiten.

Mevr. D. Coomans (Voorzitter)
Burg. Geuzestraat 1
0118-58 15 92

Dhr. A. Adriaanse
Rijsoordselaan 4
0118-58 34 18

Dhr. J. Maljaars
Molenweg 1
0118-58 16 89

Mevr. M. Sturm
Thibautstraat 2
0118-58 23 14

Maaltijden

Maaltijden aan huis

Kunt u tijdelijk of permanent niet zelf voor het eten zorgen, dan bezorgen vrijwilligers uit de eigen buurt de maaltijden aan huis. U heeft de keuze uit koelvers- en vriesversmaaltijden.
De koelversmaaltijden (van Tafel Thuis) worden elke week op dinsdag en vrijdag thuisbezorgd.
De vriesversmaaltijden (van Apetito) worden éénmaal per twee weken thuisbezorgd.

Meer informatie:
Mevr. M. Sturm
0118-58 23 14

Kijk hier voor meer informatie over onze maaltijdservice.

Aagtekerke

Aagtekerke is een rustig dorpje gelegen tussen de weilanden en geploegde akkers in de schaduw van Domburg en Oostkapelle, met sociaal betrokken en tevreden mensen. Aagtekerke telt circa 1500 inwoners, waarmee de dorpskern 7% van de totale gemeentelijke bevolking omvat. 


Aagtekerke was tot 1 juli 1966 een zelfstandige gemeente, waarna het tot 1997 deel uitmaakte van de gemeente Mariekerke. De naam Aagtekerke werd afgeleid van de heilige St. Agatha. Agatha moet een vrome vrouw op Sicilië geweest zijn.

Vroeger werden veel toeristen, die overdag hun dag doorbrachten op het strand van Domburg, bij de Aagtekerkenaren thuis opgevangen als logies. Door de achteruitgang van het toerisme in het geheel en ook door de bouw van een groot aantal vakantiehuizenterreinen nabij Domburg is dit teruggedrongen. Er zijn wel veel (mini)campings. Twee grote campings in Aagtekerke zijn Schoolzicht en Westhove.