Gapinge

Nieuws

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Partycentrum De Zandput, Zandput 5 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op de volgende data:

Ons kantoor is weer geopend!

We hebben de nodige maatregelen getroffen om dat veilig te laten verlopen voor onze medewerkers én bezoek.

Maandag 27 april is het Koningsdag!
Wij zijn deze dag telefonisch niet bereikbaar.
Dinsdag 28 april staan we weer voor u klaar en helpen we u graag!
 

Welzijnsactiviteiten in Gapinge

In Gapinge organiseren senioren zelf, soms in samenwerking met andere organisaties, activiteiten die speciaal voor senioren zijn bedoeld.
De activiteitengroepen nodigen u van harte uit om eens kennis te komen maken!

Klik hier voor alle welzijnsactiviteiten

Commissie Welzijn Gapinge

De Commissie Welzijn behartigt de belangen van senioren in Gapinge. Zij bespreken ontwikkelingen die senioren aangaan en signaleren knelpunten in het voorzieningen- en dienstenaanbod. De commissie wordt ondersteund door Stichting Welzijn Veere.
De Commissie initieert en stimuleert, in samenwerking met andere vrijwilligers, voorlichtings- en soosactiviteiten zoals koersbal, spelletjesmiddagen, biljart en bewegingsactiviteiten.
 

 

Maaltijden

Maaltijden aan huis

Kunt u tijdelijk of permanent niet zelf voor het eten zorgen, dan bezorgen vrijwilligers uit de eigen buurt de maaltijden aan huis. U heeft de keuze uit koelvers- en vriesversmaaltijden.
De koelversmaaltijden (van Tafel Thuis) worden elke week op dinsdag en vrijdag thuisbezorgd.
De vriesversmaaltijden (van Apetito) worden éénmaal per twee weken thuisbezorgd.

Meer informatie:
Mevr. R. van Maldegem
0118-59 23 03

Kijk hier voor meer informatie over onze maaltijdservice.

Burenhulp

Burenhulp is er voor mensen die een helpende hand willen bieden en mensen die een helpende hand kunnen gebruiken. Meer weten? Klik hier.
Voor Burenhulp bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:
 
Vrijwillig Burenhulpcoördinator Gapinge

Mevr. Wilma Koster, 06 18 19 14 65

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?
Neem dan contact op met de vrijwillig burenhulpcoördinator of ons kantoor:
0118-58 36 87 of per e-mail info@welzijnveere.nl.

Gapinge aan Tafel!

 

De commissie Welzijn Gapinge en de Spil organiseren sinds september 2018 'Gapinge aan Tafel'.
Alle inwoners van Gapinge zijn welkom om aan te schuiven voor een lekkere 3 gangen maaltijd. 

De data voor 2019 zijn:

30 januari, 27 februari, 27 maart, 24 april en 29 mei en voor de zomervakantie worden de data voor het najaar bekend gemaakt.
Kosten zijn 7,50 euro en opgeven is verplicht, dit kan bij Hendrikje Sonius van de Spil, via info@spilgapinge.nl of via nummer 0118 591 949

Gapinge

Gapinge is een klein plaatsje op het Walcherse platteland, op zichzelf, zonder zich te isoleren. Het ligt op zo'n vijf kilometer afstand van Middelburg en eveneens op een geringe afstand van Veere. In Gapinge wonen betrokken inwoners en is het saamhorigheidsgevoel groot. Wat bevolking en huishoudens betreft is Gapinge de kleinste dorpskern binnen de gemeente Veere. Met circa 510 inwoners omvat Gapinge slechts 2% van de totale gemeentelijke bevolking.

Gapinge is een kleine dorpskern met een karakteristieke lintbebouwing en de kerk heeft een prominente plaats in het dorp. De boerenhuizen met de groenwitte luiken en/of de zwart-witte schuurdeuren zijn kenmerkend voor het plaatsje. De oorsprong van het dorp is nauwelijks nog te achterhalen. De naam zou kunnen wijzen op een stichter met een Friese naam, Gabo. Indien dat zo is moet het dorp erg oud zijn.
Gapinge vormde vanaf 1815 een zelfstandige gemeente, tot het in 1857 bij Vrouwenpolder werd gevoegd. Het dorp telde toen niet meer dan 200 inwoners. In de twintigste eeuw is dat aantal omhoog gegaan, waardoor er in de jaren negentig een nieuwe straat aan het dorp werd toegevoegd, de Nieuwe Wei.