Vrouwenpolder

Nieuws


Van 3 t/m 28 juni 2019 is de buurtbus 583 in de gemeente Veere gratis. Wilt u ervaren hoe het is om met de buurtbus te reizen? Maak dan zeker gebruik van de gratis buurtbus 583. 


Gisteren heeft onze stagiaire Mirna van der Hoek na 10 maanden hard werken haar interessante eindscriptie "Voorliggend Veld Je Moet er WelZijn!

Op vrijdag 5 april werd er een gezellige middag georganiseerd als waardering voor de inzet van onze vrijwilligers. Op deze zonovergoten middag werden rond 13.30u maar liefst 140 vrijwilligers ontvangen met koffie en heerlijk zelf gebakken taart in Terra Maris te Oostkapell.

Welzijnsactiviteiten in Vrouwenpolder

In Vrouwenpolder organiseren senioren zelf, soms in samenwerking met andere organisaties, activiteiten die speciaal voor senioren zijn bedoeld.
De activiteitengroepen nodigen u van harte uit om eens kennis te komen maken!

Klik hier voor alle welzijnsactiviteiten

Burenhulp

Burenhulp is er voor mensen die een helpende hand willen bieden en mensen die een helpende hand kunnen gebruiken. Meer weten? Klik hier.
Voor Burenhulp bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:
 
Vrijwillig Burenhulpcoördinator Vrouwenpolder

mevr. R. Vermeulen
0118-59 16 12

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?

Neem dan contact op met de vrijwillig burenhulpcoördinator of ons kantoor:
0118-58 36 87 of per e-mail info@welzijnveere.nl.

 

Commissie Welzijn Vrouwenpolder

De Commissie Welzijn behartigt de belangen van senioren in Vrouwenpolder. Zij bespreken ontwikkelingen die senioren aangaan en signaleren knelpunten in het voorzieningen- en dienstenaanbod. De commissie wordt ondersteund door Stichting Welzijn Veere.
De Commissie initieert en stimuleert, in samenwerking met andere vrijwilligers, voorlichtings- en soosactiviteiten zoals koersbal, spelletjesmiddagen, biljart, kerstbijeenkomsten en bewegingsactiviteiten.

Dhr. F. Sturm (Voorzitter)
0118-59 16 50

Dhr. C. Louws

Mevr. F. Schout

Mevr. M.P.E. Vermeulen

Mevr. J. Wattel
 

Maaltijden

Maaltijden aan huis

Kunt u tijdelijk of permanent niet zelf voor het eten zorgen, dan bezorgen vrijwilligers uit de eigen buurt de maaltijden aan huis. U heeft de keuze uit koelvers- en vriesversmaaltijden.
De koelversmaaltijden (van Tafel Thuis) worden elke week op maandag en donderdag thuisbezorgd.
De vriesversmaaltijden (van Apetito) worden éénmaal per twee weken thuisbezorgd.

Meer informatie:
Dhr. B. van Urk
06 45 94 55 85

Open Tafel

In Vrouwenpolder wordt maandelijks een 'Open Tafel' georganiseerd door vrijwilligers.
Een mooie gelegenheid voor senioren om in gezellige sfeer samen met anderen te eten.
Iedere derde donderdag van de maand in 'De Ontmoeting'.

Meer informatie:
Mevr. F. Schout
0118-59 23 19

Kijk hier voor meer informatie over onze maaltijdservice.

vrouwenpolder, dorpskern

Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is een kleinschalige familiebadplaats waar het in de zomer levendig en druk is en in de winter rustig. In Vrouwenpolder wonen circa 1130 inwoners waarmee het dorp 5% van de totale gemeentelijke bevolking omvat.

Vrouwenpolder ligt aan de noordpunt van Walcheren, nabij de Veerse Gatdam die het eiland verbindt met Noord-Beveland. Achter de brede duinen van Vrouwenpolder liggen de breedste stranden van Zeeland. Door het brede Noordzeestrand is het hier 's zomers betrekkelijk rustig en dus goed toeven. Niettemin is toerisme een voorname bron van inkomsten voor Vrouwenpolder.
Nabij het dorp ligt het natuurgebied Oranjezon. Tussen de stranden en het dorp liggen, in dit natuurgebied, een aantal bungalowparken, hotels en campings. Het dorp is bereikbaar via de N57, die van Middelburg naar Europoort loopt.